ELS BOMBERS I LA DOT

“ Marie, suposem que dos bombers entren en un bosc per apagar un petit incendi. Al final, quan en surten, se’n van a un rierol. N’hi ha un que te la cara coberta de cendra i l’altre esta immaculadament net. La pregunta es: quin dels dos es rentara la cara?

– Quina pergunta mes ximpleta! Es evident que se la rentara el que esta cobert de cendra!

– T’equivoques: el que te la cara bruta, mirara l’altre i es pensara que esta igual que ell. I al reves: el que te la cara neta, veura que el seu company te carbonissa pertot arreu i es dira a si mateix: <<Jo tambe dec estar brut. M’haig de rentar.>>

– Que vols dir, amb aixo?

– Vull dir que, durant el temps que he passat a l’hospital, he compres que sempre m’he buscat a mi mateix en les dones que he estimat. Mirava les seves cares netes, boniques i m’hi veia reflectit. D’altra banda, elles em miraven, veien la cendra que jo tenia a la cara i, per mes intel.ligents i segures de si mateixes que fossin, es veien reflectides en mi i es pensaven que eren pitjor del que eren. No permetis que aixo tambe et passi a tu, per favor.”

Fragment del llibre de PAULO COELHO, “El Zahir”

 

Sovint busquem trobar algu que ens raptara de la rutina en la que ens trobem i que si ens aferrem a aquesta persona, ella fara que ens sentim millors del que som, millors de com ens sentim ara. Anel.lem trobar una persona que al reflectir-nos en ella ens transmeti a nosaltres la energia positiva que ens falta, que ens il.lumini el cami i ens retorni l’escalfor que ens falta.

Com si fossim lladres d’energia, busquem en els altres el que ens falta, es mes, exigim que els altres ens aportin el que ens falta. Sempre estem esperan a que ens portin flors… i jo dic, perque no reguem el nostre propi jard’? En lloc d’esperar a que vingui un jardiner/a a cuidar el jardi, perque no el cuidem nosaltres mateixos perque el jardiner/a es maravelli de les flors que hi tenim i desitgi quedar-se a visitar-lo?

Justament la setmana passada ho parlava amb una amiga. La gent normalment es pregunta com voldria que fos la seva parella ideal. Jo crec que ens fem la pregunta equivocada. La pregunta que ens hauriem de fer es: “Que ens agradaria oferir a la persona estimada? Podriem oferir-li en aquets moments?”

Com el bomber que diu l’escrit, els nostres pensaments son el mirall de les nostres circumstancies que ens rodejen, i tambe son el mirall de les persones que ens estimem. No es tracta de buscar algu a qui poder absorbir la llum, l’enegria, per enriquir-nos, sentir-nos feliços, segurs, capaços de tirar endavant. Es tracta de tenir la cara tan neta com voldriem que la tingues l’altre persona. Abans de trobar-nos amb ella, ens hem de trobar a nosaltres mateixos.

Podriem dir que es com crear una dot, una dot que no sera per entregar a la persona estimada, sino per compartir-la amb ella. Una dot d’enriquiment personal, una dot que ens faci sentir-nos agust amb nosaltres mateixos, plens d’energia positiva per compartir.

 

IMMA

 

Anuncios
Esta entrada fue publicada en REFLEXIONES MIAS a través de fragmentos de texto. Guarda el enlace permanente.

3 respuestas a ELS BOMBERS I LA DOT

  1. David dijo:

    Buenos días bixejo,bonito fragmento del libro, supongo k lo pusiste al final a las tantas de la mañana. Sólo decirte k puedes contar conmigo cuando me necesites, ya sabes, estoy aki!Un verdadero amigo es quien te toma de la mano y te toca el corazón. GARCÍA MARQUEZBesos

  2. Imma dijo:

    Gracias carinyu!!! Y como te dije ayer: "Gracies per ser-hi!!" Y respecto tu frase, k me gusto mucho aunk sea de marquez, jiji Ya sabes que tu eres más que un amigo ¬¬ :p Mil besitos mi niño!!!IMMA

  3. Unknown dijo:

    Hola por favor ayuda a una noble causa haciendo un vinculo a mi página, visitandola y dejando un comentario. Muchas gracias por todo te quiero mucho y cuidate.Por favor entra a my space !!!Atte. Chiquistipis !!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s